25 MOMMY BLOGGER MALAYSIA YANG BEST 


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

25 Mommy Blogger Malaysia Yang Best || Sebelum tu KG nak "Hi 'everything'" dulu.... hahah, KG terperasan kejap sebab konon termasuk dalam dalam list 25 ni. Biarpun blog KG ni sendu jak..status blogger sendu juga. Tapi syukurlah masuk senarai.

Sebenarnya, KG sudah lama tidak aktif berblog. Kalau dulu, sehari boleh update sampai 5 entri. Sekarang, jangan cakap la. Tapi, inilah nak aktif balik ni. 

Ok, berbalik kepada tajuk utama entri ini, berikut adalah senarai 25 Mommy Blogger yang memang best belaka, bukan kaleng-kaleng punya Mommy Blogger. KG nak bagitau, ada diantaranya yang sudah lama kenal di alam maya(melalui blog) dan ada yang baru juga KG kenal. so, apalagi...jom kita tengok siapa yang kena..eh siapa yang tersenarai:



Sis Hawa ni KG dah lama sedar kewujudan blog dia, cuma masa tu KG setakat blogwalking saja. Tidak berapa aktif masa tu, jadi kenal gitu-gitu jak. Sekarang KG kenal dia sebab BITE MEDIA. (Ni nanti KG kongsikan apa sebenarnya BITE)




Ha, yang blog ni memang baru ni jer tahu kewujudannya. Tapi bila KG masuk blog sis Azlina. Termalu pulak KG sebab, blog KG masih dibawah blog sis Azlina lagi. Juga salah seorang geng BITERS. 


Sama juga dengan blog sis Lisa ni. Lepas ni KG cuba mengenali blog serta si empunya blog la. Blog sis Lisa pun memang sangat menarik dan sangat berpotensi.

Sis Mimi Azirah ni biasa KG dengar nama blog dia. Tapi disebabkan KG ni sudah lama menyepi dan menyendukan diri serta blog, maka kurang info tentang blog sis Mimi. Tak pe lepas ni KG akan cuba mengenali lagi blog serta penulisnya ya.

Blog ini juga pernah singgah tapi KG kurang kenal. huhu..ramainya blogger yang KG tak kenal sangat. Apapun, sis Fadzi punya blog ni pun bukan kaleng-kaleng tau. ngehhe..malu kita sebab blog kita kita syenduuu.



Sis Linda memang KG kenal. Tapi kenal di alam maya jer. Dari awal KG kenal blog Sis Linda ni, memang sangat berpotensi. Insyallah, KG nak jadi macam Sis Linda juga yang semakin meningkat naik 


Blog adianiez. Pertama kali KG tahu dan d
singgah. Tak banyak yang KG boleh ceritakan tentang blog ni, sebab belum 'kenal' lagi. Tapi, diblog sis ni banyak yang dia kongsikan.

Sis Maria. KG kenal dia baru-baru juga. Biasa nampak dan singgah blog sis Maria. Banyak perkongsian sis diblognya. 

Sis Fiza. Pun KG tak berapa kenal. Lepas ni, KG akan cuba mengenali sis serta blognya. Nampak comel jer sis Fiza ni. Blog dia pun menarik(berbandinh blog KG) heheh
Sis Shalimar  Macam biasa dengar nama blog ni tapi ntah la pernah singgah ker masa dulu-dulu disaat KG aktif berblog. Juga blog yang menarik untuk disinggah.


Sis Kinah. Serius, KG baru tahu tentang blog serta penulisnya ni  Maaf la, KG kurang sangat blogwalking. Tapi lepas ni akan berusaha singgah mana-mana blog yang belum KG kenali.

Nama blog ni biasa KG nampak. Mungkin pernah singgah, tapi tak ingat sangat. Seperti blog lain, blog ni pun sangat menarik serta banyak info di situ.

Sis Fiza. Tak banyak yang KG tahu tentang sis Fiza.Tapi pernah juga singgah jenjalan diblog sis ni. 

Sis Yatizul. Kenal tapi tak berapa nak kenal. hahha.. serius tau. Biasa terbaca Cahaya Hayati tu tapi nama blog kurang KG kenal. 

Sis Shahada. Juga KG kurang kenal. Tapi blog sis Shahada ni menarik. Nanti KG singgah lagi untuk godek-godek info do blog shahada ya.

Ummizarra. Alahai, juga KG kurang kenal. Next time KG akan cuba berkunjung diblog Ummi ya.

17.kakgojes
Kak Gojes. Wahhh..itu KG la. Blog sendu dan penulisnya pun sendu. Bersyukur tersenarai di antara 25 mommy blogger ni.Biar pun blog tak berapa nak best.

Blog ni langsung KG tak pernah singgah sebelum ni. Tapi tersinggah bila tersenarai dalam 25 Mommy Blogger yang best. Apapun nanti kita berkenalan ya sis.

Mrsliez. Memula masuk blog ni, KG ingatkan Shiela Rusly. Ditambahkan lagi blog sis Liez ni banyak resepi lagilah rasa macam pelakon. Hehe..tapi best blog sis Liez banyak resepi dikongsikan.

Sis Fuzy. KG kenal gitu-gitu jer sebab satu group  WhatsApp. Singgah juga ke blog sis Fuzy ni. Banyak info dalam blog sis ni.

Shamierosment.  Biasa juga KG singgah diblog sis ni. Cuma, jaranglah. Almaklumlah, KG ni kan blogger kurang aktif. Blog sis ni pun menarik.

Blog sis Alia ni pun rasanya baru KG nampak dan singgah. Belum berapa nak kenal lagi. Nanti-nanti baru kenal la kan.

Bonde. Bonde memang KG kenal dan dan pernah jumpa masa Bonde datang ke Sabah. Blog Bonde memang menarik dan banyak info.

Blog ajumohit ni KG baru tahu selepas berada di BITE. Tak berapa kenal lagi ni.

25.kakpip
Mrs.Pip atau Kak Pip. KG kenal Kak Pip sebab kami Sabahan Blogger. Belum pernah jumpa tapi biasa bertegur dalam group Sabahan Blogger. Blog Kak Pip memang menarik dan penuh info.


Kesimpulannya, daripada 24 Mommy Blogger ni, masih ramai lagi yang KG belum kenal. Mungkin disebabkan KG kurang aktif atau juga disebabkan dulu pemilik blog tersebut ada nama blog lain sebelum buat rebranding blog. 
Apapun, pada KG blog-blog mereka semuanya sangat menarik dan berinformasi. Banyak yang perlu KG pelajari lagi untuk tingkatkan mutu blog setanding blog mereka. Ok sekian dulu.

5 Ulasan

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...

Catat Komen

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...

Terbaru Lebih lama