Pertama Kali Join Fun Run...Auranya Tu Masyaallah


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Ehem... saja jer tu tajuk entri ada tambahan hujungnya. Ehehe.

Bebaru ni KG join event Fun Run bertemakan UNICORN  di daerah Ranau. Tarikh dia sebenarnya pada 8 Disember 2019(ahad) baru-baru ni jugak.

Bila cerita pasal pertama kali menyertai ni, pastinya ada sesuatu yang manis dan dan kurang manis untuk KG kongsikan di sini.(sebagai pengisi blog yang lama bersawang)

Sebenarnya KG join sekadar suka-suka saja. Kengkawan rapat ajak join, apa salahnya join utk reunion bersama kawan-kawan rapat. Rasanya masa bulan September atau Oktober lagi tu dorang UP pasal Fun Run ni.Persediaan? ahahah jangan cakap pasal persediaan. Tiada.

5km. Ala...5km jak? ahahah..jauh juga bah itu 5km kalau baru beginner macam ahkak ni. Lepas tu persediaan berjogging langsung tiada.Ahahah nasib baik la KG memang dalam misi kurus dan cantik.. ada juga terbuat workouts sikit-sikit.

Semasa larian?

Syukur la nakkkk, nafas ahkak memberi kerjasama yang terbaik. Semput-semput memang tiada. Penat, memang la penat baaaaahh.

Sakit kaki?

Naaah. nasib baik juga tidak sakit kaki.

Selepas larian?

Alhamdulillah. Ahkak sihat. Anak dara KG jak mengadu sakit betis dan dan peha. Dia, mula cuti sekolah asyik menghadap tv aje. Exercises dia masak nasi, cuci pinggan mangkuk dan cuci jemur kain jak.

Lepas ni ada perasaan mahu join Fun Run lagi?

Adaaaaa. Sudah siap register dua event Fun Run lagi untuk awal tahun depan. Anak dara ahkak tu pun beriya betul mahu join mamanya ni. Boleh bah kalau kau nak..mama kasi tunai seja.

Suka-suka jer untuk keluarkan peluh sambil-sambil kumpul baju dari event-event begini. Lepas ni mau join Virtual Run pula. Sambil-sambil abiskan larian, kumpul baju. Ada kawan yang join virtual run kumpul medal, tapi KG macam minat kumpul baju-bajunya seja.

Apapun, sedikit gambar yang sempat diambik kawan-kawan dan tukang gambar pada masa larian Unicorn Fun Run Ranau hari tu.


PERTAMA KALI JOIN FUN RUN...AURANYA TU MASYAALLAH, fun run unicorn ranau, unicorn 2019 ranau, ranau fun run, sabah fun run 2019, virtual run, jom sihat, fun run 2019, fun run 2020


PERTAMA KALI JOIN FUN RUN...AURANYA TU MASYAALLAH, fun run unicorn ranau, unicorn 2019 ranau, ranau fun run, sabah fun run 2019, virtual run, jom sihat, fun run 2019, fun run 2020

PERTAMA KALI JOIN FUN RUN...AURANYA TU MASYAALLAH, fun run unicorn ranau, unicorn 2019 ranau, ranau fun run, sabah fun run 2019, virtual run, jom sihat, fun run 2019, fun run 2020
Sebelum larian


PERTAMA KALI JOIN FUN RUN...AURANYA TU MASYAALLAH, fun run unicorn ranau, unicorn 2019 ranau, ranau fun run, sabah fun run 2019, virtual run, jom sihat, fun run 2019, fun run 2020
Sebelum larian

PERTAMA KALI JOIN FUN RUN...AURANYA TU MASYAALLAH, fun run unicorn ranau, unicorn 2019 ranau, ranau fun run, sabah fun run 2019, virtual run, jom sihat, fun run 2019, fun run 2020
Dania (anak KG) di apit oleh anak kawan-kawan

Medal comel Unicorn

Selepas larian

Selepas larian

Semangat ni anak dan mama


K.A.M.I

Baru mau sampai ke penamat...heheh


3 Ulasan

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...

  1. waalaikumussalam. join ramai2 memang terasa aura nya tu ^_^

    BalasPadam
  2. seronok kan kalo ramai2 dengan kawan2 join fun run ni :-)

    BalasPadam
  3. anak anak abuya pun join fun run unicorn ni... bajua dia lawa boleh laa buat jalan2

    BalasPadam

Catat Ulasan

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...

Terbaru Lebih lama