5 Delicious Fast Food Items You Can Order In Malaysia


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

FAST FOOD atau makanan segera memang sentiasa dicari dan menjadi pilihan rakyat di Malaysia. Sebab apa menjadi pilihan? Kerana lebih cepat kita dapat makanannya kan, cuma perlu beratur la kalau masuk ke Restoran Makanan Segera ni. Apalgai kalau kena waktu puncak, sudah tentu semua kaunter penuh dan barisan pun panjang. Kita yang rasa berselera pada mulanya terus boleh hilang selera..heheh.

Ada senarai fast food restaurants di Malaysia kah?


Sudah tentu ada!

ANTARA RESTORAN MAKANAN SEGERA DI MALAYSIA

Berikut adalah antara restoran makanan segera(fast food restaurants in Malaysia) yang boleh dipilih mengikut citarasa korang:

  • McDonalds
  • Texas Chicken
  • Pizza hut
  • Dominos
  • My Burger Lab
  • Old Town 
  • Burger King
  • Subway
  • Meals Station
  • Koffee Bar
  • Full want
  • Gloria’s Jeans Coffee
  • Dunkin Donats
  • Kenny Rogers
Haaa...banyak lagi yang  korang boleh pilih sendiri selagi korang masih berada di Malaysia ni. .Semua tu korang boleh tengok dan pilih sendiri dekat website atau aplikasi Fast Food Delivery Malaysia By Foodpanda. Korang boleh pilih pelbagai menu makanan segera mengikut selera dan bajet korang. Ha..apalagi? pi la buka aplikasi atau ke web site FoodPanda Malaysia Delivery. Jangan kasi lama gaiss...

NASI LEMAK BURGER AYAM MCDONALDS

Ha, yang ni untuk peminat nasi lemak dan burger. Sesuai sangat. 2 in 1 la kiranya. Hanya di Mc Donalds.

Sambalnya memang ‘masuk’ dengan patty ayam goreng dan roti burgernya. 
Sambalnya tidak terlalu pedas dan sesuai untuk semua. Rasanya memang sama seperti nasi lemak cuma tak ada nasi sahaja.

Cakoi Bubur Set

Cakoi atau juga lebih dikenali sebagai Youtiao dalam bahasa Kantonis merupakan sarapan yang sinonim di kalangan masyarakat Malaysia.
Kaum Cina gemar makan cakoi dengan bubur manakala Melayu lebih suka mencicahnya dengan kuah pandan mahupun jagung.

Bagi peminat kuih cakoi bolehlah memesan set ini melalui FoodPanda Malaysia Delivery.


Green Tea McFlurry


Burger Syok



Cendol





Tetapi sekarang sudah tidak perlu lagi bersusah payah beratur panjang untuk membuat pesanan di kaunter restoran makanan segera ni...Jangan tidak tahu Restoran makanan segera sudah ada yang beroperasi 24 jam! Maknanya kalau 24 jam beroperasi, kau boleh pesan makanan segera 24 jam!

Kalau tidak perlu beratur, bagaimana hendak buat pesanan makanan segera ni?

Sekarang sudah ada Fast Food Delivery Malaysia! 
Salah satunya FoodPanda Malaysia Delivery.

Dengan adanya FoodPanda Malaysia Delivery, pemesanan makanan segera korang lebih mudah dan pantas. Korang boleh buat pesanan sambil menonton tv jer. Janji ada handphone ler..heheh.


Seperti pengalaman KG order dengan FoodPanda ni masa KG bercuti di kuaters IKBN Dusun Tua bulan lalu. Order yang KG buat tak sampai sejam rasanya terus makanan sampai di bawah kuaters. Heheheh...memang sesuai untuk orang yang tengah bercuti, malas masak, tiada kenderaan tapi teringin makan makanan segera atau mungkin juga tengah kelaparan lepas tu tak tahu nak makan apa...haaa, bolehlah buka aplikasi FoodPanda. Makanan segeranya pun masih panas-panas gitu.


Sebenarnya bukan hanya ini saja pilihan fastfood yang ada. Korang bolehlah buka sendiri laman web atau aplikasi FoodPanda Malaysia Delivery untuk melihat sendiri makanan-makanan segera yang pasti buat korang rambang mata memilih.




Order jangan tak order ya...Ingat Fastfood ingat FoodPanda

FoodPanda Malaysia Delivery






Post a Comment

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...

Terbaru Lebih lama