DRAMA PEREMPUAN PALING BAHAGIA 

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

DRAMA PEREMPUAN PALING BAHAGIA || Akan ke kaca TV bulan September nanti disaluran Oasis 106. Gandingan dua pelakon utama Zahiril Adzim dan Shera Aiyob serta pelakon lain antaranya Sara Ali, Luqman Hafidz, Liza Abdullah dan ramai lagi. Bagi yang sudah lama tidak nampak Shera Aiyob berlakon, ha..nilah masanya tengok lakonan dia balik. KG pun sebenarnya sudah lama tidak nampak Zahiril Adzim berlakon drama lain selain Filem Juvana tu. Tak pasti la pulak kalau KG yang kurang menonton sekarang sampai tidak tahu mereka ni ada berlakon dalam banyak drama. 

Drama adaptasi dari novel Perempuan Paling Bahagia karya Shamnuriezmil ini ada 27 buah episod. Jika korang sudah habis membaca novel ni, jangan lupa pula layan versi drama. Memang ada bezanya...memang pun penyampaian dalam penulisan dan drama memang banyak beza, kan. Apapun, meh baca apa sinopsis drama ni, mana tau boleh menarik minat untuk yang belum baca novel ni lagi.

SINOPSIS PEREMPUAN PALING BAHAGIA


Bahagia adalah pengorbanan. Berkorban untuk buat orang yang kita sayang bahagia, kita akan turut merasakan bahagia. Bagi Arissa yang berasal daripada keluarga yang susah, bahagia itu adalah duit. Ada duit semuanya akan bahagia. Tetapi makna bahagia bagi Arissa berubah apabila Arissa diberi tugas untuk menjaga Rayyan, bayi yang dijumpai di tangga masjid yang telah dibuang oleh Rafi, abang Rafa. Rayyan yang merupakan anak tidak sah taraf telah dinafikan haknya oleh Rafi dan disebabkan Datin Zarina menghibahkan semua harta yang sepatutnya milik Rafi kepada Rayyan, Rafi berdendam. Namun, anak tidak sah taraf hanya akan mempunyai pertalian keluarga dengan keluarga sebelah ibu yang melahirkannya dan melalui ibu susuanlah, Rayyan akan ada pertalian keluarga dengan Rafa. 

"Baby Rayyan? Encik letak nama dia, Rayyan?" –ARISSA 
"Kenapa? Awak nak letak nama dia apa?"-RAFA 
"Rosyam Nor." -ARISSA 

Akibat kasih sayang dan layanan baik Arissa ke atas Rayyan, Rafa dan Datin Zarina merasakan Arissalah calon yang sesuai untuk menjadi isteri Rafa dan ibu susuan Rayyan. Dalam masa yang sama, tanpa pengetahuan mereka, Arissa sudah pun mula mengambil ubat hormon itu. Ini kerana mereka masing-masing mempunyai alasan mereka tersendiri. Alasan Arissa adalah kerana dia sayangkan Rayyan dan menganggap Rayyan senasib dengannya, yatim piatu. 

“Dia berikan saya peluang untuk bahagia. Apa salahnya, saya berikan dia peluang untuk bahagia juga? Saya tak ada sesiapa, begitu juga Rayyan. Kita orang hanya ada satu sama lain saja, pak encik.” – ARISSA

Alasan Rafa adalah kerana dia sudah mula jatuh cinta. Tetapi terikat dengan perjanjiannya dengan Datin Zarina, Rafa buat-buat... Kebal. 

“Errr... Neng. Jari tu, tak baik dibiarkan kosong lama-lama. Orang tua-tua kata, kalau jari tu dibiarkan kosong, nanti masuk angin. Orang tua-tualah yang kata, saya tolong sampaikan saja. Baik pakai sekarang.” - RAFA

Alasan Datin Zarina pula adalah kerana dia telah meletakkan Arissa sebagai penama polisi insuransnya yang bernilai RM50 juta untuk mengaburi mata Dato’ Rafail yang mahu membunuhnyasinopsis DRAMA PEREMPUAN PALING BAHAGIA , barisan pelakon DRAMA PEREMPUAN PALING BAHAGIA , ost DRAMA PEREMPUAN PALING BAHAGIA , lagu-lagu dalam DRAMA PEREMPUAN PALING BAHAGIA , novel perempuan paling bahagia, beli novel online,

Post a Comment

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...

Terbaru Lebih lama