DRAMA NAMAKU BEDAH


Asaalamualaikum dan salam sejahtera,

NAMAKU BEDAH | Sebuah drama arahan Shuhaimi Lua yang diadaptasi dari novel Mohd Shahremy Ikmal. Antara pelakon yang membintangi drama ini ialah Aishah Azman, Niezam Zaidi, Syainie Shuhaimi, Nadzmi Adhwa dan ramai lagi. Drama bersiri 20 episod ini sudah mula ditayangkan di slot Kelakarama TV8 pada 5 Februari 2017 lagi.

WATAK PELAKON
Aishah Azman sebagai Bedah
Syainie Shuhaimi sebagai Tasha
Niezam Zaidi sebagai Sood

SINOPSIS NAMAKU BEDAH


Namaku Bedah binti Bedul. Nama indah pemberian ibu dan arwah bapa adalah hasil gabungan nama mereka berdua iaitu Bedul dan Hamidah.

Berkali-kali aku meminta daripada ibu supaya dia benarkan penukaran nama. Namun, katanya namaku itu tanda cinta dia dan arwah bapa. Oleh itu, aku tidak dibenarkan sama sekali menukarnya.

Bagaimana aku akan mendaftar di kolej dengan nama itu? Gadis secantik aku bernama Bedah! Tidak padan, bukan? Dengan nekad, aku menggunakan nama baru di kolej.

Namun, langit tidak selalu cerah.Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga.

Hakikatnya, namaku tetap Bedah!sinopsis novel namaku bedah,sinopsis drama namaku bedah,ost namaku bedah, tonton online drama namaku bedah, download drama namaku bedah

2 Ulasan

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...

  1. wah macam best jeh! jarang bukak tv8 so tak perasan pulak cerita nie hakhak. lepasnie kena follow cerita nie hehe

    singgah isi tabung. blog kak gojes ada dalam entry elsa :* jemput baca http://elsaalicious.blogspot.my/2017/02/tahniah-kepada-pemenang-giveaway-new.html

    BalasPadam

Catat Ulasan

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...

Terbaru Lebih lama