CINTA ROLLERCOASTER

Assalamualaikum dan salam sejahter,

DRAMA CINTA ROLLERCOASTER ||Bersiaran bermula September  di Slot Dahlia jam 6.58 petang setiap Jumaat hingga Ahad. Diterbitkan oleh Suhan Movies dan diarahkan Amor Rizan. Barisan pelakon yang membintangi drama ini, Syazwan Zulkifli, Puteri Aishah, Adik Arissa, Nadzmi Adhwa, Natasha Elyzza, Azlan Mokhtar, Syafiq M. Nazri, Dj Nas-T dan ramai lagi. KG memang layan drama ni, tapi selalu tengok online la. Tak sempat layan dari kaca TV..heheh. Tapi best tau cerita ni. Meh kita layan sesama.


SINOPSIS CINTA ROLLER COASTER


Berkisar tentang percintaan Syakir(Syazwan Zulkifly) dan Ziany (Puteri Aishah) yang berputik sejak di bangku sekolah lagi. Kisah mereka begitu manis dan mendapat restu kedua-dua orang tua mereka. Ziany merupakan anak yatim piatu yang dijaga oleh neneknya. Manakala Shakir pula merupakan anak tunggal yang berasal daripada sebuah keluarga yang penyayang.

Perjalanan percintaan mereka dipenuhi dengan kegembiraan sehingga ke jinjang pelamin. Syakir dan Ziany berkahwin pada usia muda. Pasangan suami isteri muda ini melalui pelbagai suka duka hidup berumah tangga selepas berkahwin sejurus tamatnya peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)

Kedua mereka mendapat tawaran belajar ke sebuah universiti tempatan yang sama. Segala kemanisan percintaan mereka berubah menjadi pahit apabila Ziany mula hamil. Oleh kerana tertekan dengan keadaannya yang sering loya, Ziany sering tidak hadir ke kuliah. Tambahan pula Ziany menghidap satu alahan yang teruk ketika hamil itu. Malahan perangai Ziany juga mula dingin terhadap Shakir dan mula berpaling kepada rakan sekelas Shakir, Muzzamil yang jauh lebih kacak. Akhirnya mereka dikurniakan seorang anak perempuan bernama Zara.

Walaupun mereka amat cinta dengan satu sama lain, mereka sentiasa bergaduh lalu membawa kepada perceraian. Tetapi mereka takut untuk memberitahu ibu bapa mereka. Oleh itu, mereka telah bersetuju untuk merahsiakan perceraian mereka daripada pengetahuan ibu bapa masing-masing selama lima tahun dan tinggal bersebelahan rumah masing-masing. 

Dalam perjalanan kisah hidup Syakir dan Ziany. Mereka bertemu dengan ramai sahabat antaranya Izat (Nas-T), Muzammil (Nadzmi Adhwa), Athirah (Natasya Eliza), Nana (Eyra Hazali) dan ramai lagi yang masing masing mempunyai kisah dan impian tersendiri.
 
Apakah kesudahan kisah percintaan Shakir dan Ziany?

drama cinta roller coaster, sinopsis cinta roller coaster, barisan pelakon cinta roller coaster, ost cinta roller coaster, lirik lagu kamulah wanita nyanyian nadzmi adhwa, lagu-lagu dalam cinta roller coaster, tonton drama cinta roller coaster online, download drama cinta roller coaster


Post a Comment

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...

Terbaru Lebih lama