SINOPSIS DRAMA RUMI DAN JAWI

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

SINOPSIS DRAMA RUMI DAN JAWI  || Unik sikit tajuk drama ni. Nampak dari tajuk saja, KG terbayangkan kisah cinta komedi yang berunsurkan keagamaan juga. Drama Rumi dan Jawi ni sudah ditayangkan sejak 4 Julai 2016 di Astro Prima Setiap Isnin hingga Jumaat pukul 6 petang. Sebanyak 40 episod dan terbitan Rumah Karya Citra Sdn. Bhd arahan Ghaz Abu Bakar dan Pali Yahya.

Sinopsis Rumi dan Jawi


Rumi, pemegang Ijazah Sarjana dari Universiti Alexanderia di Mesir, kembali ke Kuala Lumpur dan begitu bertekad untuk mengubah sistem kehidupan dengan dakwah. Beliau berjanji untuk mengubah cara kehidupan keluarganya.

Barisan Pelakon yang membintangi antaranya Remy Ishak, Nur Fathia Latiff, Nadia Brian, Niezam Zaidi, Zain Hamid, Julia Farhana, Anne Abdullah, Erra Fazira, Juliana Evans, Nora Danish, Saharul Ridzwan, Nazrief Nazri.


Barisan Pelakon yang membintangi antaranya Remy Ishak, Nur Fathia Latiff, Nadia Brian, Niezam Zaidi, Zain Hamid, Julia Farhana, Anne Abdullah, Erra Fazira, Juliana Evans, Nora Danish, Saharul Ridzwan, Nazrief Nazri.,sinopsis rumi dan jawi, ost rumi dan jawi,barisan pelakon rumi dan jawi

1 Ulasan

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...

Catat Ulasan

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...

Terbaru Lebih lama