MICROSOFT WISEPAD W7|| 5 PERKARA AKU BOLEH BUAT

CEPAT. .. DAPATKAN DI LAZADA SEKARANG! !!!

APA ITU MICROSOFT WISE PAD W7?


Microsoft Wise Pad W7 merupakan sebuah phablet berukuran 7 inci yang pertama direka dan menggunakan sistem operasi Window Mobile 10.Apa pula PHABLET? Phablet merupakan gabungan telefon dan tab yang mana selain boleh membuat panggilan kita juga boleh menyimpan data! !! Ya. ..dalam satu gajet saja. Wise Pad W7. Ruangan setoran pula sebanyak 16GB ROM + 2GB RAM. Manakala kamera depan 2MP dan belakang 5MP (autofokus dengan flash), serta mampu menerima 4G LTE dan disokong oleh wifi dan Bluetooth 4.0.

5 PERKARA INI YANG AKAN SAYA BUAT DENGAN WISE PAD W7


1.LAYAR INTERNET TANPA BATASAN

Sebagai seorang blogger,  saya suka melayari internet. Dengan adanya w7 ini,  lebih mudah untuk saya kemaskini blog,  membalas kunjungan rakan blogger,  mencari maklumat, dan banyak lagi.  Selain itu saya juga tidak perlu duduk depan desktop lagi,  semata-mata untuk melakukan rutin harian seorang blogger. Ke mana saja mudah untuk melayari internet dengan W7 ini.

microsoft wisepad w7,harga wisepad w7,5 perkara aku boleh buat dengan microsoft wisepad w7,kelebihan wisepad w7,gambar wisepad w7,review wisepad w7,contest wisepad w7

2. BISNES ONLINE

Ya! Jika anda menjalankan bisnes online,  alangkah mudahnya menggunakan w7 ini. Kemaskini stok jualan,  membalas pertanyaan pelanggan dan boleh mempromosi produk anda tanpa kekangan masa. Dan itulah salahsatu perkara yang saya akan buat dengan W7 ini. Mudah bukan?Hanya dengab sebiji gadjet saja.
microsoft wisepad w7,harga wisepad w7,5 perkara aku boleh buat dengan microsoft wisepad w7,kelebihan wisepad w7,gambar wisepad w7,review wisepad w7,contest wisepad w7

3. MENONTON MOVIE/DRAMA ONLINE DAN OFFLINE

Dengan saiz 7 inci , saya boleh menonton drama atau movie online atau secara offline. Tidak perlulah membuka laptop atau desktop lagi. Berbaring diatas katil sambil melayan karenah anak kecil dan menonton movie.!


4. MENYIMPAN NOTA KERJA/BISNES/PERIBADI

Nota kerja maksudnya checklist tugasan yang bos berikan. Dengan w7 sudah tentu saya tidak perlu simpan kertas atau buku nota kecil dalam handbag lagi.
Nota bisnes,  catat pesanan pelanggan,  kemaskini stok, maklumat pelanggan seperti alamat, nombor handphone dan tracking number boleh disimpan dalam sebuah gajet saja.
Nota peribadi pula seperti keperluan keluarga, anak-anak dan diri sendiri. Dan selain itu juga, disebabkan saya juga minat mengarang,  saya hanya perlu catat apabila tiba-tiba idea datang. Jika sebelum ini saya mengehadkan ruangan setoran handphone,  tapi dengan wisepad W7 ini saya sudah boleh menyimpan nota-nota kerja, bisnes dan peribadi.


5. MENGAMBIL FOTO

Lagi mudah! !! Hanya dengan w7 boleh ambil dan simpan gambar yang diambil untuk simpanan sendiri, untuk bisnes atau untuk dimasukkan dalam entri blog. Menarik bukan?Dengan kelebihan kamera depan 2MP dqn kamera belakang 5MP disertakan dengan autofokus dan cahaya,  pasti gambar-gambar yang diambil dengan wisepad W7 ini juga cantik.Sebenarnya ada banyak lagi yang boleh saya buat dengan wisepad w7 ni seperti bermain games dengan skrin yang besar memang sangat puashati jika anda penggemar clash of clan seperti saya. . Paparan yang memang memberikan kepuasan pada saya! ! Selebihnya,  saya hanya membawa sebuah gadjet saja yang mana ianya boleh digunakan sebagai handphone, kamera,  buku nota dan menyimpan data lain.  Pendek kata hanya dalam sebiji gadjet saja semua yang diperlukan boleh diruuk.kan.


This post is an entry for the InvolveAsia x Lazada MY
blogger contestMicrosoft Wise Pad W7 sponsored by Lazada Malaysia an­d shopcouponsPost a Comment

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...

Terbaru Lebih lama