REKABENTUK RUMAH IMPIANAssalamualaikum dan salam sejahtera,

REKABENTUK RUMAH IMPIAN SAYA YANG SEDERHANA SAJA  || Sesiapa saja KG pasti korang ada keinginan untuk memiliki Rumah Impian masing-masing kan. Lebih-lebih lagi jika sudah berkeluarga. Tapi sebaiknya bina kerjaya dulu kemudian belilah rumah impian anda dan barulah bina keluarga. Itu hanya pendapat KG saja. Apapun semua orang punya cerita hidup atau jalan hidup yang berbeza. Berkerjaya dan sebaliknya. Jadi rumah impian hanya tinggal mimpi saja. 

Ramai yang memilih untuk tinggal dirumah sendiri apabila sudah berkeluarga kerana utamakan privasi serta hidup berdikari. Proses untuk pindah rumah tu memanglah mudah, samada membawa barang dari rumah lama ke rumah baru atau beli barang baru saja. (Jika kewangan mengizinkan). Namun proses untuk membeli sebuah rumah itu tidaklah semudah ABC. Jangan ingat mudah tau. Korang boleh tengok sendiri apa persediaan yang perlu untuk korang jika hendak membeli rumah DISINI. Perkara yang kita kena fikirkan juga antaranya bagaimana untuk mendapatkan pinjaman yang sesuai serta pembayaran balik yang mudah kita buat dimasa akan datangmenurut rekod Berita AS dan Laporan Dunia. Selain itu juga kita perlu mencari tempat untuk membuat pinjaman sebelum membuat keputusan membeli rumah, merujuk kepada Bankrate.

Mari kita tengok beberapa design rumah yang simple menjadi pilihan KG. Dari pandangan luar kelihatannya sangat ringkas saja. Tapi itulah yang menjadi pilihan KG.Cuma... rekabentuk rumah begitu sesuai dibuat dikawasan kampung tak? hehehe... nawaitu hendak membina rumah sangat tinggi tapi tapaknya ada dua pilihan di kampung suami atau kampung KG.Heheheh. Bagi korang yang mahu membeli rumah dikawasan bandar korang boleh mencari broker hartanah yang terbaik di Rumah Sewa on property listing sites like PropertyGuru Malaysia.

Okey la. Rasanya cukup itu saja cerita tentang rekabentuk rumah impian KG.

1 Ulasan

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...

  1. PC suka tengok yang pertama dan terakhir tu...betul setiap kita pasti ada impian untuk miliki rumah sendiri biarpun sederhana sahajakan KG..

    BalasPadam

Catat Komen

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...

Lebih baharu Lebih lama