Sumber : DESUDJIA


Ya kejujuran memang adakalanya menyakitkan..puan belog sokong kata-kata Miss Z

Mungkin tidak ramai yang memilih untuk berlaku jujur kepada pasangan masing-masing kan..(ni terutama bagi mereka yang ada ikatan suami isteri yerrr...)yang masih berkapel pun mustahil tiada kejadian tidak jujur sesama sendiri.
Memilih untuk berbohong atau menipu kerana alasan mahu menjaga hati pasangan. Betul atau tidak? Ekekekek...puan belog pun ada pengalamn begitu. Tapi bukan pengalaman menipu atau berbohong ya...kalau berbohong pun puan belog akan mengaku juga akhirnya.

(Pengalaman) Puan belog tidak menipu tapi memilih berdiam diri..maknanya tiada kata-kata keluar dari mulut puan belog. Tapi kesannya bila ada manusia lain yang pernah kita percaya dulu..manusia tu yang buka mulut dan hancurkan semuanya.Ha..lebih sakitkan bila kita tahu dari mulut orang lain dari mulut si empunya diri? Biarpun kebenaran dari mulut orang lain itu belum tentu BENAR..tapi hakikatnya tetap menyakitkan hati.

Oleh itu.sebaik-baiknya..biarlah kita berlaku JUJUR hari ini agar hari ESOK tidak berantakan kerana PEMBOHONGAN kita terbocor! Saya juga merasa sakit hati bila orang yang saya sayang menipu semata-mata mahu menjaga hati saya..sungguh berbeza sakit hati bila orang berlaku jujur dengan menipu dulu baru bagi penjelasan. Saya suka memilih JUJUR dan biarlah sakit masa tu jugak.

Okey..sekian...tu saja pendapat puan belog.

Post a Comment

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...

Terbaru Lebih lama