Sekarang ni di TV3 sedang ditayangkan Dejavu Di Kinabalu. Barisan pelakonnya bukanlah pilihan hati aku tapi tetap layan juga drama ni, kalau terlepas satu siri pun tidak apa..sebab bukan pelakon kegemaran.Ngeheheheh. Akasha dan Tiz bukanlah pelakon yang aku gemari. Tapi pelakon yang memegang watak awek Akashah tu aku minat la. Ada keunikan diwajahnya. Nampak comel dan cantik. Tapi apasal dia mati awal dalam drama ni?huhuhu..


Apapun..melayan drama Dejavu di Kinabalu ni membuatkan hati aku membuak-buak mahu mendaki gunung Kinabalu lagi. Untuk kali ke 8!!!!Malangnya, perancangan awal yang sepatutnya mahu mendaki pada 14hbJulai 2012 ni..tepaksa dibatalkan disebabkan cuaca sekarang..asal petang hujan..asal hujan mesti petang la...kalau tidakpun awal subuh hujan.Camana mau mendaki dengan perasaan ala-ala Amar dan Nadira kan..ngeh!Gambar ni kredit dekat blog Chekgu Azrine dan Family


Sinopsis Drama Dejavu Di Kinabalu


kredit pada Chekgu Azrine dan Family


Mengisahkan tentang Nadira (Tiz Zaqyah) yang menghidapi penyakit jantung dan kemudiannya terpaksa menjalani permindahan jantung tanpa pengetahuan dari sesiapa meskipun dari pengetahuan tunangnya sendiri. Jantung tersebut pula di miliki oleh bekas teman wanita Ammar (Aqasha) yang terkorban dalam kemalalangan jalan raya. Ammar berasa hancur setelah kehilangan cintanya mula membina semula hidupnya dengan khayalan bekas teman wanita sehinggalah dia di pertemukan dengan Nadira.

Ammar yang perasan ada banyak persamaan di antara bekas teman wanitanya dan Nadira. Ammar tidak dapat menolak hakikat yang dia seakan-akan jatuh cinta sekali lagi dengan bekas teman wanitanya. Seolah-olah kini dirinya hidup dalam khayalan bekas teman wanitanya. Namun kebahagiaan itu tak berpanjangan tatkala dia di kejutkan dengan khabar yang sebenarnya Nadira kini memiliki jantung kepunyaan bekas teman wanitanya. Bekas teman wanita Ammar rupanya sudah membuat perjanjian akan menderma jantungnya apabila dia meninggal dunia. Dapatkan Ammar menerima hakikat ini? Adakah cinta nya akan berpaling arah?


Psssttt..lepas DDK ni drama apa pulak yer...?

Post a Comment

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...

Terbaru Lebih lama