Usia kini sudah melangkah ke angka 30. Wahahahah...alhamdulillah..Allah SWT masih izinkan aku melihat dunia sehingga kini. 

Teringat masa zaman kanak-kanak ribena...bermain bola dengan rakan-rakan sekolah sehingga sarung sekolah koyak dan dipenuhi rumput. Lepas tu balik rumah saja...kepenatan lalu tidur. Bapa la selalu yang paling bising. Siapa suruh balik sekolah tidak mandi. padan muka kena bising. Dulu...aku pergi sekolah dua sesi..Sesi pagi ke sekolah kebangsaan..petangnya pulak Sekolah Ugama.Apa tak penat kan...kanak-kanak aktif la pulak.

Masuk sekolah menengah..keaktifan sudah kurang. Perangai menjadi kepada kaki lepak dengan kawan-kawan sekampung. Hihihi..melepak bukan buat benda jahat..Melepak makan mee sup di gerai.Makan aiskrim..makan..dan makan...makan..makan terus...

Lepas habis sekolah...erm..masuk alam pekerjaan terus...malas hendak sambung belajar kerana sudah merasa hasil dari bekerja. (duit gaji).Sehingga la jumpa jodoh di tempat kerja. 

Sekarang anak sudah sepasang...tanpa sedar sudah masuk usia 30. Hari ini genap 30 tahun sudah. Mengimbas perjalanan hidup lalu memang membuat aku tersenyum sendiri(tidak semua diceritakan di sini) Terima kasih kepada rakan-rakan yang memberi ucapan di FB. 

Psssstttt...aku berkongsi bulan kelahiran bersama anak perempuan aku. Dania...dia 9 mac. Tapi mamanya belum ada masa baking kek barbie yang dimintanya....


1 Ulasan

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...

  1. 30? Masih muda bah.. Hahaha... Semoga terus awet muda.

    BalasPadam

Catat Komen

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...

Lebih baharu Lebih lama