...Yang sebenarnya yang TIDAK BETUL adalah si KERTU...(kata Abang Aznil) 

Bukan apa,kadangkala aku tertanya sendiri bab-bab MOHON KEMAAFAN ni. Orang biasanya pertikaikan umur tua dan muda bila mahu lafazkan maaf. Dan kenapa orang yang lebih tua mahu yang lebih muda memulakan kata maaf terlebih dahulu?Walaupun sedar dia sebenarnya tidak betul.(kalau la sedar)

Alasannya yang muda mesti hormati yang tua jadi haruslah mohon maaf terlebih dahulu. Aku tidak rasa TIDAK PATUT macam tu. Yalah kalau bukan kesalahan si muda macamana? Dengan itu, sikap si tua hanya akan merosakkan generasi akan datang. Sebab sudah terang bersuluh dengan spotlight akan kesilapannya tapi masih mahu si muda yang menghulurkan maaf. Owh..sorry, aku sungguh tidak gemar manusia tua begini.

Memang hormati orang yang lebih tua memang la perlu..tapi jangan salah hormat pulak dengan cara macam ni. Dan si tua jangan la mengambil kesempatan untuk gunakan usia kamu yang lebih tua.Kalau sudah buat salah tu..janganlah tinggi hidung dan semakin hari semakin ditinggikan lagi hidung tu...untuk mengakui kamu yang SUNGGUH BETUL walhal SALAH.

Akhir sekali...aku tidak akan hormati orang yang SALAH tapi mengaku BETUL. Apalagi bila orang itu semakin.....

Mood entri -----> pelbagai mood saat menaip entri ini... Apapun masih terus tabahkan hati...

Post a Comment

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...

Lebih baharu Lebih lama