Huh..tajuk di atas tu macam la saya sudah expert dalam bidang bakery kan..hihihi...sebenarnya baru tahap menambahkan ilmu serta kemahiran. Oleh itu mesti rajin buat dan praktis la maknanya...


Okey..hari sabtu ni sebenarnya mahu membuat cheese cake dan macaron. Tapi oleh sebab keletihan yang amat sangat makanya rehatkan tubuh badan serta minda. Sejak dilanda keletihan ini belog semakin diabaikan dan diri semakin kurang terurus. Bila fikir-fikir balik kenapa saya keletihan lain dari hari biasa? huhuhu..sebab banyak sangat saya mahu belajar dan mahu tahu sehinggakan minda saya keberatan serta tubuh badan juga lemah!!! ha..tu la...akibat mau tahu semua.

Seperti azam penghujung tahun lalu saya...mahu majukan diri dan target tahun ini mahu sentiasa ada rezeki yang melimpah ruah..hah...inilah kesannya...P.E.N.A.T. Yalah...siapa yang tidak penat bila bekerja dan mencari rezeki kan. Untuk mendapatkan sesuatu mestilah ada usaha dan penat itu sudah pasti....Ya..warna M.E.R.A.H yang menjadi tema saya tahun ini membawa 'T.U.A.H'. Terima kasih pada Allah SWT ...

Minggu lepas terlupa mengambil gambar dua biji kek yang saya buat bersama cupcake. Betul-betul lupa! Jangan tidak tahu saya sudah pandai membuat Fresh Cream cake...dan cup cake tu juga saya deko dengan fresh cream. Tidak berapa suka dengan krimwell..huhuhu dan juga fondant.

Kesimpulannya...malam ini rasanya mahu memproses kek keju dan macaron..atau mungkin try buat macaron dulu la...(hihihi...belajar buat sendiri...)

Post a Comment

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...

Terbaru Lebih lama