Antara Nora Elena dan Cinta Melody, saya lebih sukakan drama Malaysia. Biarpun kadangkala drama Malaysia ini membosankan, dengan jalan cerita yang boleh dibaca. Kisah-kisah korporat...ada syarikat besar itu ini lah...dan banyak lagi yang membosankan. Tapi Nora Elena ini saya tidak bosan. Sebab pernah baca dalam novel...Kisah yang tidak meleret-leret dan memang menarik. 


Kalau sinetron Cinta Melody..huhuhu..saya syngguh tidak ada nafsu mahu menonton. Semua sudah tahu kisah sinetron indonesia ni. Tajuk saja lain tapi jalan cerita lebih kurang saja. Pelakon lain tapi jalan cerita sama saja. Dan lebih tidak seronok bila ada yang meniru kisah drama korea. Owh..saya tidak gemarkan sinetron la. Suka meniru korean, taiwan..dan macam-macam la. Lepas tu paling tidak boleh berpisah dengan kisah sinetron ni, anak boleh pulak tertukar, yang kaya jadi miskin..yang jahat sentiasa menang, yang baik dibuli terus. Huhuhu..hairan ya, ibu-ibu sungguh sukankan kisah macam ni walaupun lepas dan semasa menonton tu sakit hati saja. ohohohoho...kesian..

Kesimpulannya..jom la menonton Nora Elena. Ya..saya akui lagu-lagu dari negara jiran ini memang best...tapi...sila la ubah jalan cerita yang sudah biasa ditonton tu..huhuhu

Entri berkaitan :

Post a Comment

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...

Terbaru Lebih lama