Korang ada ASTRO? kalau ada cuba tekan nombor 180, hah itulah TVi. Kalau sebelum ini semua yang ditayangkan di channel ni hiburan saja. Tapi sekarang ada pengisian dari Negeri Sabah dan Sarawak. Dari dulu lagi kedua-dua negeri ini kurang didedahkan kepada rakyat Malaysia. Cuma yang tahu pasal Sabah ini orang Sabah sendiri, Sarawak  oleh orang Sarawak dan kalau mereka yang dari tanah melayu sana datang sini kompom tahulah keadaan negeri Sabah dan Sarawak ini.


Jadi kepada mereka yang masih berfikiran kolot dengan mengatakan penduduk Sabah ini masih tinggal atas pokok, silalah tengok channel 180. Jangan menilai negeri ini terlalu rendah sekali. Apapun kita 1Malaysia. Entri ini bukan berunsurkan kenegerian. 

Hari ini saya melayan drama bertajuk Cintaku Seteguh Kinabalu di channel 180. Ada penggunaan bahasa dusun, bajau...melayu sabah...jadi kalau mahu tahu kisahnya tonton la sendiri. Lagu-lagu tempatan negeri sabah juga sedap didengar..tidak percaya? Cuba la tengok..

Pssssssssstttt..entri ini macam mempromot channel 180 aje...ekekeek...sebenarnya niat awal tadi mahu buat entri pasal drama Cintaku Seteguh Kinabalu....tu aje..

Post a Comment

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...

Terbaru Lebih lama