*Maksud bilang dientri ini bukanlah 'hitung atau kira' ya...


Pernah dengar bila ada orang berbual dia akan sebut dua perkataan ni? BILANG ORANG bla..bla..bla...erm, rasanya BILANG  ini hanya digunakan oleh kebanyakan orang SABAH. Maaf...bukan aku kutuk orang negeri sendiri...Jangan salah faham ya semua. Mungkin kebanyakan orang di Tanah Melayu lebih gemar guna KATA ORANG...atau ORANG KATA...eheheheh..biasa dengar bila sang artis kena temuramah dekat TV.."Kata orang..bla..bla..bla..kata orang..bla..bla.." Ini juga tidak bermaksud mengutuk sesiapa ya.

Okey la..point sebenarnya di sini adalah...Aku kurang gemar dengan orang yang suka guna BILANG ORANG..ORANG BILANG...ORANG KATA..KATA ORANG... kenapa harus kata macam ni.."Saya dengar ORANG BILANG kau cari pasal dengan semua orang..." <--ini contoh ayat yang aku kurang gemar. Kenapa la tanya terus terang saja yang kau mahu tahu berita tu benar atau tida. Macam ni --> "Betulkah kau cari pasal dengan semua orang?" ha, tanya beginikan bagus. Ini mau juga sembunyi-sembunyi, walhal diri sendiri yang kata.

Kalau di tempat aku ni memang gemar la cakap BILANG ORANG ATAU ORANG BILANG... Dan artis-artis pulak suka cakap "ORANG KATA atau KATA ORANG"... perasan atau tidak aku memang perasan benda ni bila tengok MELODI dan beberapa rancangan yang melibatkan temuramah selebriti negara.

Akhir kata..."Kata Orang..cinta itu memang buta......." <--lagu dangdut nyanyian Haiza. Eheheheh...lupa lirik la. 

Entri berkaitan dengan entri ini:

Post a Comment

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...

Terbaru Lebih lama