DRAMA ADAPTASI NOVEL ARLUNA - Belog Kak Gojes

Latest

PERSONAL/LIFESTYLE/FOOD/ENTERTAINMENT/TIPS/NOVEL

BANNER 728X90

22 September 2016

DRAMA ADAPTASI NOVEL ARLUNA

SINOPSIS DRAMA ARLUNA


Sinopsis belakang novel ARLUNA


Permulaan perjalanan hidup Nia Arluna @ Nina sangat cliché.
1. Mula-mula terjumpa, terjatuh kat dalam kolam di puncak Sands Skypark. Eh, kau tak tengok side mirror dulu ke sebelum brek?- NIA ARLUNA @ NINA
Emmm… errr… I’m not a car. Uh… I didn’t bring side mirror while walking.- JOHAN ARIF @ JOE
2. Terjumpa lagi.
I macam kenal you. Kita pernah jumpa kat mana ya? – JOE
3. Terjatuh cinta pula.
Kalau tadi dapat colour LUNA pun dah cakap ‘thank you’, dapat hadiah lagi best ni jangan lupa cakap ‘I’ll marry you’ ya.- JOE
4. Dah nak kahwin ni, ada pulak si penyibuk Fazleen ‘udang galah’. Eh, dah kahwin pun muncul lagi? Berjayakah seorang Arluna merubah plot hidupnya? Atau dia tewas dengan hasutan syaitan? Atau dia tewas dengan hak seorang isteri?
“Tewas Itu Taat.”

Sinopsis drama ARLUNA 

Kisah tentang kehidupan Johan Arif dan Nia Arluna. Pertemuan pertama mereka di Sands Skypark, Singapura tidaklah begitu romantik. Johan secara tidak sengaja membuatkan Arluna jatuh ke dalam kolam. 

Mereka berjumpa semula apabila semasa Arluna menjadi pelatih di sebuah syarikat milik Raziq yang merupakan kawan Johan. Pertemuan demi pertemuan seterusnya membibitkan rasa cinta di hati masing-masing. Arluna akhirnya menerima lamaran Johan walaupun masih dalam proses mengenal hati budi masing-masing.

Semasa berkahwin muncul bekas kekasihnya Johan, Fazleen yang mahu Johan dipangkuannya. Fazleen terus mengacau rumah tangga mereka untuk memiliki semula Johan. Mereka sebelum ini pernah bercinta namun mendapat tentangan daripada Hanna, adik Johan. Gangguan demi gangguan akhirnya menggugat kepercayaan Nia terhadap Johan.

Apa akan berlaku seterusnya nanti? Adakah Arluna dalam menghadapi dugaan yang sering mendatang? Apa rahsia yang tersimpan oleh Hanna tentang siapa sebenarnya Fazleen?

Saksikan nanti drama Arluna 

Barisan Pelakon ARLUNA

Antara pelakon yang membintangi Saharul Ridzwan, Anzalna Nasir, Adeline Tsen, Putri Najuwa, Zoey Rahman, Atilia Haron, Syaffiq Sahli, Susan Manen. 

, sinopsis ARLUNA, sinopsis belakang novel ARLUNA, sinopsis drama ARLUNA,barisan pelakon drama ARLUNA, ost drama ARLUNA, download drama ARLUNA, tonton online drama ARLUNA

, sinopsis ARLUNA, sinopsis belakang novel ARLUNA, sinopsis drama ARLUNA,barisan pelakon drama ARLUNA, ost drama ARLUNA, download drama ARLUNA, tonton online drama ARLUNA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...