GILA TRAFFIK - Belog Kak Gojes

Latest

PERSONAL/LIFESTYLE/FOOD/ENTERTAINMENT/TIPS/NOVEL

BANNER 728X90

27 September 2015

GILA TRAFFIK

GILA TRAFFIK


GILA TRAFFIK,trafik blog mencanak,traffik ke blog,Akim dan Stacy bertunang

Assalamualaikum dan salam sejahtera

GILA TRAFFIK  || Pagi Ahad ini KG rajin menaip pasal trafik. Bukan polis traffik, lampu traffik atau apa-apa traffik yang lain. Ini Traffik ke blog. Diulangi lagi Traffik Blog. Tak faham juga? Google la sendiri untuk cari maksud yang terperinci.

Siapa gila traffik di sini? Ha..ada yang ngaku ada yang pura-pura tak tau..ada yang ragu-ragu nak mengaku dia gila traffik atau tidak.  Pada pendapat KG la, memana blogger pun gila traffik juga. Cumanya, mereka tidak 'nampakkan' sangat. Maksudnya cara mereka lain, cara kau lain, cara KG lain...Contoh lah si blogger A ada buat entri tentang Nama Anak Lisa Surihani dan Yusri, si blogger B pun buat....blogger D..E...F...dan seterusnya buat. Kenapa? Sebab mereka kejar traffik dari sebuah berita yang sedang 'naik' dan sentiasa orang mahu tahu.

Benda apa yang ramai orang nak tahu? Gossip artis, tragedi kren, tragedi rempuhan di Mina, dan sekarang cerita Akim dan Stacy bertunang pun orang buat...banyak lagi la. Tu kalau bukan gila traffik kau panggil apa? 

Sebenarnya, kalau pada KG gunalah perkataan lembut sikit 'kejar traffik' ka...kasar sangatlah dua perkataan GILA TRAFFIK ni. Korang blogger memasing ada niat bila masuk dunia blogging ni kan? Kerana niat tu korang kejar traffik sebenarnya. Tapi tak ngaku. Ngaku suci murni. 

Lumrah manusia...bila dari bawah ada yang berusaha dengan betul ada yang main kotor. Tapi bila sudah semakin berjaya, kritik kesilapan orang baru. Walhal dia dulu pernah buat macam tu. Tu lupa diri ka? 

Psttttt...kalau korang tak suka KG..bagitau la...jangan sorok-sorok...heheheh

5 ulasan:

  1. Laaaa...
    Ingatkan nak kasi tips kepada pengila traffik seperti AM nie..
    Blog yang baru seprti AM nie memang kena kejar trafik or gila trafic kerana permulaan ini lah kita memerlukan tapak di google..Apabila dah berada di carian google nanti mudah apa2 post yang berkaitan mudah berada di page rank 1..Huhuhu

    Follow blog AM DISINI
    Hadiah daripada AM untuk sahabat AM DISINI

    Terima Kasih
    AlongMisuari

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak la...KG pun gila traffik juga ni..hehehhe..

      Padam
  2. Hahaha.. Gila trafik tutttt.... Kita main keyword la pulak di search engine.. Main secara berhemah.. Hahaa.. Keyword Surau Di Suria Klcc

    BalasPadam
  3. Betul lah tu kalau tak gila for sure meroyan trafik...betul tak?...ibaratnya jika jalan higway dipenuhi kereta sana sini...tak trafik namanya...ini sekadar kias fansuri ajer....nak tahu lebih lanjut moh lah komen di blog MYiDEAKiNi plak lepas ni naaa....

    BalasPadam
  4. Kehkehkeh. Biasalah. Trafik jadi ukuran kejayaan blog. Trafik tinggi, katanya mudah dapat job. Tak tahu lah betul ke tidak. Lalalala.
    P/s: Sha pun gila trafik juga, kehkehkeh=D

    BalasPadam

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...