JOM MAIN - Belog Kak Gojes

Latest

PERSONAL/LIFESTYLE/FOOD/ENTERTAINMENT/TIPS/NOVEL

BANNER 728X90

22 Ogos 2015

JOM MAIN

JOM MAIN


Assalamualaikum dan salam sejahtera

JOM MAIN   | Main Apa? main tapuk-tapuk. Kalau di Sabah permainan yang orang putih panggil Hide and Seek tu...dipanggil main Tapuk-Tapuk. Tapuk makna dia sembunyi la. Eheheheh..KG tidak pasti macamana dan dari mana asal ni perkataan T.A.P.U.K ni. Tapi dari kecil lagi sudah tau dan biasa guna perkataan ini... 

Apapun hari ini KG ajak  korang dengar lagu dari youtube ni




Kau main tapuk tapuk dibantal
Kau main tapuk tapuk ditiang
Saya tidak nampak kau
Tapi itu perut timbul-timbul

Kau lari-lari dibukit
Kau main tapuk tapuk disamak
Saya tidak namapk kau tapi itu bau saya kanal

*
Balik-balik saya cakap
Saya tidak mau kau
Tapi bila kena cakap kau main tapuk tapuk
Siang pun kau main tapuk tapuk
Malam pun kau main tapuk tapuk

Lama-lama kana kasi tapuk kau hantu
La.. laa..laa
Baru kau tau

Saya juging-juging di taman
Kau tiarap-tiarap di rumput
Pura-pura macam karbau kau makan makan itu rumput

Saya tidak mau sama kau
Cinta saya suda tetapuk
Perut kau timbul
Tapi cinta saya tidak akan timbul
**
Cinta saya kana tapuk
Main tapuk tapuk



(Pssssssssssssssssstttt...ni sebenarnya lirik lagu E Elmar - Main Tapuk Tapuk)

7 ulasan:

  1. hahahaha ^_^ jom main tepuk amai amai

    BalasPadam
  2. Owh lirik lagu ye. Hehe ..xtahu pon

    BalasPadam
  3. owh main sorok2 la kiranya ni.

    BalasPadam
  4. Alolo. comel betul lagi, ekeke. "Kau main tapuk tapuk ditiang, Saya tidak nampak kau,
    Tapi itu perut timbul-timbul" .....Terasa oh =D

    BalasPadam
  5. Tak pernah dengar lagu tu. Heheh

    BalasPadam

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...