5 PETANDA SUAMI CURANG PADA ISTERI - Belog Kak Gojes

Latest

PERSONAL/LIFESTYLE/FOOD/ENTERTAINMENT/TIPS/NOVEL

BANNER 728X90

17 Ogos 2015

5 PETANDA SUAMI CURANG PADA ISTERI

5 PETANDA SUAMI CURANG PADA ISTERI


5 PETANDA SUAMI CURANG PADA ISTERI


Assalamualaikum dan salam sejahtera

5 PETANDA SUAMI CURANG PADA ISTERI harus korang ketahui. Kenapa 5 aje bukan 10 atau lebih banyak? Ini KG bagi sub tajuk aje, banyak lagi pecahan dalam sub tajuk tu. Mari KG bentangkan petanda-petanda tersebut. 


PERTAMA: SIKAP BERUBAH

Apa yang berubah? Ha, ada banyak perubahan. Antaranya, dari mesra dengan anak-anak serta isteri jadi kurang mesra. Suka menyendiri bersama handphone. Selain tu, bila ditanya oleh isteri "sayang kat mana?" si suami akan melenting "eh, U ingat I keluar dengan perempuan ker?" (walhal...memang tengah dating pun) Sebab tu marah bila ditanya. Ada juga yang terlebih 'CARING' pada isteri dan anak-anak. Yang tu memang ketara sangat la, kalau selama ini biasa aje perangai tu tapi jadi luar biasa. Memang sah ada yang tak kena tu.

KEDUA: HANDPHONE ADA KATA LALUAN/PANDAI BAWA HANDPHONE DALAM TANDAS

Ha..yang ini memang KETARA luarbiasa la kalau berlaku pada suami. Confirm ada yang tak kena, dan yang tak kena tu ialah suami CURANG. Ada berhubung dengan wanita lain. Takkan dengan lelaki lain sampai bawa handphone masuk toilet?!!! Lepas tu siap letak password lagi tu.

KETIGA: JAWAB PANGGILAN CARI TEMPAT YANG JAUH DARI ORANG

Bila bunyi handphone, si suami pandai tak jawab dua tiga kali lepas tu kali ketiga baru jawab tapi pergi ke sudut yang tiada orang. KG bukan nak ajak berprasangka buruk pada suami, tapi kalau kebiasaannya bunyi handphone jawab tanpa peduli alam sekeliling tetiba berubah jadi macam tu. Tidakkah pelik?

KEEMPAT: OBSES DENGAN MEDIA SOSIAL/WHATSAPP/TELEGRAM

Handphone dah letak kata laluan, bila ada panggilan lari dari orang untuk jawab panggilan tu. Ha...tu baru panggilan. Yang bermesej di whatsapp atau telegram ker wechat ke sambil bawa handphone bawa masuk toilet? Berjam-jam duduk dalam tandas dok bermesej dengan kekasih gelap le tu kan? Takkan ko gambar tahi kau yang berketul-ketul tu? Kenapa nak letak kata laluan kalau si suami tu setia?

KELIMA: KELUAR TANPA MAHU ISTERI ATAU ANAK-ANAK IKUT SERTA

Kalau sebelum ni, pergi shopping atau pasar mesti dengan isteri dan anak-anak. Tapi ini tetiba nak jalan seorang-seorang dan bagi alasan jumpa kawan itu la ini la. Tau-tau jumpa dengan kekasih gelap. CURANG ler tu.


Okey la, tu aje isi pembentangan KG hari ini. Ingat suami-suami diluar sana, biasanya isteri ni ada sixth sense tau. Bila isteri ada rasa semacam tu, pasti benda tu ada yang tak kena. (biarpun tak semua la). Walau apapun, KG nasihatkan setialah pada isteri anda. Pengorbanan isteri terlalu besar, memberikan dan melahirkan zuriat kamu. Bersabung nyawa masa bersalin. Tapi selepas dua tiga anak berdert, kamu nak cari PUCUK MUDA la pulak? Yang pucuk muda pun akan jadi pucuk tua juga nanti.

Sekian.



6 ulasan:

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...