GEMPA BUMI DI RANAU, SABAH - Belog Kak Gojes

Latest

PERSONAL/LIFESTYLE/FOOD/ENTERTAINMENT/TIPS/NOVEL

BANNER 728X90

05 Jun 2015

GEMPA BUMI DI RANAU, SABAH

GEMPA BUMI DI RANAU, SABAH


gempa bumi,ranau,sabah,5jun2015,gegaran terkuat diranau sabah

 salah satu kesan dari gegaran awal pagi ini. Bank Simpanan Nasional Ranau mengalami keretakan cermin dan pecah.
Assalamualaikum dan salam sejahtera
 Salam Jumaat semua. Mungkin pasal gegaran yang berlaku di Ranau, Sabah pagi ini sudah masuk berita pun kan. Ya...KG ada merasa gegaran kuat awal pagi tadi. Sehingga tiba di office tadi rakan-rakan sekerja sudah berada di luar bangunan.Sebelum keluar dari kereta pun KG sempat rasa gegaran lagi. Sehingga entri ini ditaip, gegaran-gegaran kecil masih berlaku. Rasa ngeri juga mau masuk bangunan.Pagi ini juga henpon berasap sebab mesej yang masuk dalam whats app bertalu-talu. Yang pasti pasal gegaran pagi ni la yang jadi bahan. Dan, memang betul pun. Tapi yang tidak bagusnya, ada juga yang viralkan gambar yang sudah lama berlaku kemudian dibagi caption "kesan gempa bumi tadi". Lepas tu berita Gunung Kinabalu berasap la...meletup la...macam-macam spekulasi orang buat. Memang betul la Puncak Donkey Ear runtuh, dan runtuhan itu yang menyebabkan asap yang orang lihat.Ini macam-macam buat andaian. Semua pun mau jadi reporter. Kalau khabarkan berita yang betul dan sahih tidak apa lah...ini copy paste dari group sebelah..entah sahih ke tidak cerita tu belum tau.Copy...copy...copy...laju sangat kalau bab-bab copy paste ni...ok
 Okey lah sekian dulu laporan dari KG dilokasi kejadian.Kbai.





































 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...