ATASI URL BLOG TIDAK DETECT POST FEED - Belog Kak Gojes

Latest

PERSONAL/LIFESTYLE/FOOD/ENTERTAINMENT/TIPS/NOVEL

BANNER 728X90

14 Jun 2015

ATASI URL BLOG TIDAK DETECT POST FEED

ATASI URL BLOG TIDAK DETECT POST FEED

Could not detect a feed for this URL. Add URL anyway?


Assalamualaikum dan salam sejahtera


KG nak kongsi satu tips hari ni untuk korang dan juga sebagai rujukan sendiri di masa akan datang. Korang pernah tak alami situasi bila nak masukkan satu URL blog ke dalam bloglist korang, lepas tu muncul perkataan "could not detect a feed for this URL. Add URL anyway?". Dulu bila KG jumpa masalah macam ni, KG OK kan aje, asal URL blog yang KG nak tu ada dalam simpan bloglist(walhal tak keluar dalam bloglist pun nanti). Jadi hari ini KG nak ajar korang supaya boleh detect post feed.

Could not detect a feed for this URL. Add URL anyway,tidak detect post feed,url blog tidak dapat detect
Ini contoh yang KG printscreen 
"Could not detect a feed for this URL. Add URL anyway?"

Could not detect a feed for this URL. Add URL anyway,tidak detect post feed,url blog tidak dapat detect
Caranya cuma tambah perkataan /feeds/posts/default selepas URL blog yang korang nak simpan tu


Could not detect a feed for this URL. Add URL anyway,tidak detect post feed,url blog tidak dapat detect
Tadaaa.....dia akan jadi macam tu.Maknanya okey la tu

Okey la sekian dulu.Harap dapat membantu korang ya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...