STYLE PAKAI TUDUNG SEKOLAH - Belog Kak Gojes

Latest

PERSONAL/LIFESTYLE/FOOD/ENTERTAINMENT/TIPS/NOVEL

BANNER 728X90

18 Mei 2015

STYLE PAKAI TUDUNG SEKOLAH

STYLE BUDAK SEKOLAH PAKAI TUDUNG

gambar : Whatsapp

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Entri kali ni KG taip pasal style budak sekolah bertudung. Siapa yang melalui zaman persekolahan mesti pernah jumpa style bertudung macam dalam gambar tu.   

KG masa zaman budak sekolah memang pakai tudung. Kalau tidak bapa KG marah.Dan dalam banyak-banyak style bertudung di atas, KG pernah bertudung style nombor 1, 2, 3 dan 5. Kejap-kejap pandai berubah style...hehehe. Dan...style ke 4, 6, 7 dan 8 pun KG pernah jumpa juga budak-budak sekolah sezaman KG pakai style cam tu. Tapi style yang ke 9 tu...hurm..macam ganjil pulak..tapi macam tak pernah jumpa la pulak. Tak tau la kalau KG tidak perasan.

Sebut pasal style bertudung budak sekolah, pasti terimbas nostalgia masa KG masih budak sekolah menengah dulu. Rindu dengan saat memakai pakaian sekolah, nametag, kasut sekolah dan beg sekolah yang dipenuhi buku-buku teks. Lepas tu bila kena spot check oleh guru disiplin dan pengawas, hah...sana la gelabah habis. Cek disetiap  celahan buku teks, mana tau ada tersisip surat peminat atau surat cinta monyet. Yang kelam-kabut potong kuku pun ada juga...Pelajar yang cukur kening memang confirm la kena catat nama, kira disiplin kurang juga tu. Nasib la KG bukan jenis yang suka ukir-ukir kening.

Korang...tentu ada kisah masa sekolah dulu kan. Lain cerita pasal style bertudung, lain lagi yang kena denda...dan macam-macam lagi la...Cuba imbas kembali, pasti korang akan tersenyum.

K la...sekian dulu

7 ulasan:

  1. hahaha .. yang no 9 tu dah macam pakai topi la pulak..
    jom singgah sini http://tetamu89.blogspot.com/

    BalasPadam
  2. hahahahahaa... no.9 tu rare...!! :)

    memang kenangan di zaman sekolah adalah kenangan paling manis.. bab surat2 peminat tu, amboiiiiii..KG ramai peminat ye... hehehehee...

    BalasPadam
  3. btul2. sy pun salu nmpk gaya gini. tp ada lg 1 gaya. lipat hujung tudung atas dahi. tah apa pesen gaknya

    BalasPadam
  4. hikhokk. teringat kat kawan2 lama zmn sekoah dulu

    BalasPadam
  5. haa yang nomor 9 itu pernah saya lakukan Cara Berhijab modern

    BalasPadam

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...