MODEM MURAH ONLINE - Belog Kak Gojes

Latest

PERSONAL/LIFESTYLE/FOOD/ENTERTAINMENT/TIPS/NOVEL

BANNER 728X90

31 Mei 2015

MODEM MURAH ONLINE


KOLEKSI MODEM MURAH BELI ONLINE TAPI TERBAIK



Setakat ini baru 3 koleksi modem rosak...

Assalamualaikum dan salam sejahtera

MODEM MURAH ONLINE| Konon la murah. Tu, modem yang bernama Riger tu sebenarnya modem pertama di rumah KG semasa mula-mula melanggan streamyx. Harga kalau nak beli dekat RM180 juga staff TM bagitau masa tu. KG tanya, kalau-kalau rosak modem tu nanti nak beli dimana untuk masa yang singkat. Staff TM tu cakap, TM ada modem tapi harga memang mahal la lebih kuran RM150-180. Mak aii...murah benar!!!
Dipendekkan cerita, masa hujan dan petir pun sabung menyabung. Maka berakhirlah nyawa si Riger dengan mata terkebil-kebil tanpa bernafas(lampu power aje yang menyala...lain-lain tak de). Nasib baik juga masa tu, Sukarelawan JOCV yang gunakan nama KG untuk pohon streamyx sudah balik ke Jepun. Dan modem dia ada dalam simpanan KG. Dengan itu tanpa membuang duit beli modem baru, guna aje la modem bernama Innacom. Lagi bagus dari arwah Riger. Tapi nyawa si Innacom ni pendek amat. Meninggal tanpa hujan ribut petir segala. Memang sudah sampai ajal la tu.

Mahu tidak mahu...beli juga la. Tanya dengan kawan, dia bagitau beli dekat lelong dot com aje. Murah dan banyak pilihan. KG pun mencari la...dan berkenan dengan si TP-Link tu. Harga baru RM89.00 dan sudah termasuk postage! Kan murah tu. Dari kau beli dengan TM harga RM150-180. Tapi kan...baru-baru ini si TP-Link ni pun meninggal juga. Kena petir.Alahai...semua dah cabut masa hujan tu, tinggal cable telefon lagi asben lupa cabut. Akibatnya...modem condemn. Jadi sekarang masih mencari modem yang baru la ni. Masih belum ada yang berkenan dihati KG setakat ini. Nasib baiklah boleh online di pejabat, kalau tidak macam mayat hidup la KG jadinya. Online sudah menjadi suatu kemestian. Tiada internet, rasa tak bermaya aje. Korang tak pernah ke rasa seperti yang KG rasa bila tak dapat online?

Okey la sekian dulu cerpen pasal modem KG.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...