Tutorial Letak Iklan Di Atas Post - Belog Kak Gojes

Latest

PERSONAL/LIFESTYLE/FOOD/ENTERTAINMENT/TIPS/NOVEL

BANNER 728X90

06 April 2015

Tutorial Letak Iklan Di Atas Post

Cara letak iklan Nuffnang di atas post



1. Masuk ke template dan klik EDIT HTML
2. Cari kod
3. Masukkan/Taip(Kod nuffnang tu letak iklan korang ya) kod merah dibawah sebelum  





4. Mungkin terdapat lebih dari satu kod . Korang boleh la masukkan kod iklan nuffnang korang sebelum  kod 


Gambar ahkak sendiri tau...

Pesanan penaja

Pastikan korang preview sebelum save ya. Karang tak pasal-pasal jadi huru-hara template korang. Ha, yang tu ahkak tak mo bertanggungjawab tau.

20 ulasan:

  1. Wah ada tutorial lagi..Pasni senang la sapa2 yang tahu blh geledah blog akak gojes kita ni ya... Singgah petang dari #exchaangefeedgroup #kelabbloggerbenashaari

    BalasPadam
    Balasan
    1. sila2 la dtg lagi kalau ada tutorial ya

      Padam
  2. aikkk...!! macam senang je... hehehehehee... :)

    *salam kenal KG.. selamat datang ke #EFG Bukan Sembang Kosong... tapi Ain tak leh nak follow KG la.. kat mana nak follow....?*

    BalasPadam
    Balasan
    1. macam aje...cuba dulu baru tau..memang senang Ain...

      Padam
  3. Balasan
    1. TQ...tq juga sudi berkunjung di sini

      Padam
  4. KG,masa memula khaty buat blog,member tolong masukkan coding nie,,sekarang dah buleh belajar buat sendiri..

    BalasPadam
    Balasan
    1. khaty bagus ada kawan bantu..KG sendirik aje tau...try n error aje...apapun semua tu sbg pengalaman kita untuk buat yang terbaik d masa akan dtg pada blog kita kan khaty

      Padam
  5. tutorial yg bgus.. dulu penah cube tp xjadi..frust trus xbuat..hihi.. nnt kalau nak buat anis refer blog KG :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahah..biasa la klu x dpt buat rasa tak puashati kan...apalgi klu ambik masa itu masukkan satu2 kod...apapun try n error aje anis

      Padam
  6. Assalam Kak Gojes. Salam kenal dari newbie EFG.. Semoga EFG dapat ertakan ukhwah sesama kita.

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumussalam ..salam kenal juga..selamat dtg ke EFG

      Padam
  7. good info KG.. nanti boleh refer :D

    BalasPadam
  8. Ini untuk pasang iklan muffling ya kak Gojes. Menarik pasti ramai yang mencari tutorial ini

    BalasPadam

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...