Trend berSELFIE - Belog Kak Gojes

Latest

PERSONAL/LIFESTYLE/FOOD/ENTERTAINMENT/TIPS/NOVEL

BANNER 728X90

17 Ogos 2014

Trend berSELFIE

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera...

SELFIE.... sudah menjadi trend terkini bila bergambar. Pada fahaman ahkak.. selfie ni asal dari perkataan SELF kan jadi kalau ambik gambar diri sendiri dengan kamera sendiri tanpa ada manusia lain yang tolong ambik gambar tu..itu yang dinamakan SELFIE. Ntah siapa yang mulakan sebutan SELFIE ni....ambik gambar sendiri tanpa ada orang lain join bergambar dengan kita.

Tapi ni rata-rata di laman sosial facebook.ada yang muatturun gambar SELFIE tapi beramai-ramai...dan ada juga gambar yang orang lain tolong snap. Tu bukan selfie lorrrrr....kalau yang beramai-ramai tu korang nak panggil selfie memang lah salah..bukan panggil GROUFIE ka....sebab lebih dari seorang dan lagipun berkumpulan...

Kengkadang ahkak menyampah tengok caption pada gambar yang bukan selfie pun letak selfie juga. Tu tandanya semua suka tiru cara orang tanpa tau maksud sebenar...orang berselfie..dia pun nak tiru...orang boikot..dia pun nak boikot tanpa kaji kenapa dan perlukah memboikot?

Okeylah...cukup setakat ini dulu. Sekian dan wasssalam...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...