ADVERTORIALdotMY - Belog Kak Gojes

Latest

PERSONAL/LIFESTYLE/FOOD/ENTERTAINMENT/TIPS/NOVEL

BANNER 728X90

27 Ogos 2014

ADVERTORIALdotMY





Assalamualaikum dan salam sejahtera...




Korang pernah dengar pasal ADVERTORIALdotMY? Rasanya benda baru juga ni... sebelum ni ahkak ada ceritakan di SINI . Okey la...ahkak bagitau sesikit yang ahkak tau la..

ADVERTORIALdotMY ni adalah platform untuk blogger serta penulis berkumpul untuk menawarkan khidmat menulis artikel dan review produk  kepada usahawan atau peniaga yang mahu memperkenalkan produk serta perkhidmatan mereka kepada umum melalui kaedah advertorial marketing.

Kita sebagai blogger/penulis boleh buat duit denganADVERTORIALdotMY ni dengan cara:

--->  Kita beriklan di ADVERTORIALdotMY. Iklan macamana? Iklankan blog kita la. Dengan beriklan, blog kita akan terpampang sebagai salahsatu blog yang menawarkan khidmat menulis artikel. Harga untuk setiap artikel yang kita tulis tu bergantung pada permintaan pengiklan. 

Berapa banyak pendapatan sebulan dengan menulis artikel?




----> Yang ini sebenarnya bergantung kepada advertorial job yang kita dapat. Kalau hasil penulisan kita mengenai sesuatu produk pihak pengiklan dapat meningkatkan tarikan pada produk mereka...tidak mustahil akan ada job lain yang kita dapatkan. Maknanya penulisan artikel yang terbaik serta berkualiti pasti akan menjadikan korang pilihan pengiklan. (huhuhuh...wajib asah dan asah bakat lagi ni..)

Siapa yang patut atau layak join ADVERTORIALdotMY?

---> Korang blogger? korang aktif seminggu sekali update blog..amatlah dialu-alukan join. Bagi yang terlebih aktif pun terrrrsangat lah dialu-alukan. Yang tak pernah jana pendapatan melalui blog? apa salahnya mencuba palttform ADVERTORIALdotMY kan...

ada Syarat ker join ADVERTORIALdotMY?

----> Syaratnya mestilah blogger yang comel..hensem..lawa... Ops..TIDAK> Tak perlu korang hensem..comel..gediks...atau apa-apa. Apa yang penting...penulisan diblog korang adalah hasil idea sendiri tanpa meniru, men'copy-paste' hasil tulisan dari blogger lain. Pendek kata...ASLI/TULEN. Isi blog atau hasil penulisan korang mestilah ASLI/TULEN. Faham?

Yuran pendaftaran RM59.90 Sekali saja.

----> Kenapa perlu ada yuran? Yelah...kan dorang pun perlu gaji pekerja, kalau semua benda free tak perlulah wujudnya ADVERTORIALdotMY ni kan. Sebenarnya dengan yuran sebanyak RM59.90 ni kalau kita terima1 atau 2 tempahan dari pihak pengiklan itu sudah cukup untuk cover yuran yang kita bayar ni kan. Apapun... ini semua untuk jangka masa yang lama. Ahkak pun dah daftar...jom la reramai join..

Jika korang masih tidak berpuashati korang boleh rujuk sendiri di ADVERTORIALdotMY


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...