7 minggu - Belog Kak Gojes

Latest

PERSONAL/LIFESTYLE/FOOD/ENTERTAINMENT/TIPS/NOVEL

BANNER 728X90

19 April 2014

7 minggu

sumber : pakcik google

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Alhamdulillah... ahkak pregnant masuk 7 minggu kata nurse yang ahkak jumpa minggu lepas. Nampak masih kecil..tapi sebenarnya BESAR. hahahah..besar maksud ahkak nafsu makan BESAR. Jadi badan pun memBESAR dengan cepat.

Sebenarnya ahkak tidak suspect peknen, sebab ingatkan memang period tidak teratur macam yang awal tahun pun lewat juga. Bezanya yang awal tahun nafsu makan tidak macam naga asyik mau makan itu ini. Berliur mau makan mangga muda. Amboi....makan buah apa aje yang asam pun ahkak rasa manis. Hah..ambik kau. Itu pun masih tak terfikir mahu cek.

Bila asyik lapar dan lapar setiap masa...jam 2 pagi pun boleh lapar. Mau tidak mau bangun masak pagi-pagi buta semata-mata layan lapar. Baru aman damai tidur ahkak. Lepas tu baru tergerak cek di klinik dan memang POSITIF dan sudah 7 minggu. Opsss... patutlah makan tidak henti.

Sekarang tengok muka dicermin...nampak booolat la pulak biarpun baru beberapa minggu makan aje kerja. Perubahan lain pulak...jadi pemalas.Balik kerja aje terus baring depan TV. Bukan mau tidur tapi cuma baring-baring aje. Sedapppp aje rasa bila berbaring...kalau la ada robot yang bleh ganti wat kerja di dapur..huhu. Ahkak dah lama bagi arahan " cik robot..bersihkan dapur, basuh kain..masak dan bagi makan anak-anak ahkak" wahahahah...tu arahan konon. Malangnya robot tu mana ada. Mahu tidak mau..gagahkan diri buat kerja, masak, mandi dan makan. Kemudian tidur. Nasib la anak-anak sudah tau berdikari mandi sendiri..hihi..kalau tidak memang busyuk la dua orang anak ahkak tu.

Okey la...23hb April ni temujanji dengan nurse lagi. Mesti cucuk ambik darah..kena bagi vitamin la..itu la ini la...apapun ahkak harap musim peknen anak ketiga ni berjalan dengan baik seperti pertama dan kedua. Rasa tidak sedap badan memang ada...tapi ahkak rasa semuanya sebab MALAS...

Sekian dulu la..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...