JAMU FAKE VS JAMU ORIGINAL - Belog Kak Gojes

Latest

PERSONAL/LIFESTYLE/FOOD/ENTERTAINMENT/TIPS/NOVEL

BANNER 728X90

28 Mac 2014

JAMU FAKE VS JAMU ORIGINAL


sumber : DISINI

ini jamu yang ahkak jual sekarang

 


  

SEMUA PICTURE DI ATAS KREDIT PADA : PAKCIK GOOGLE(kecuali yg ada dinyatakan sumbernya)


Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Hari ini ahkak terpanggil untuk buat entri jamu. Selepas terbaca pasal jamu fake dan original. Fikir punya fikir...bahan-bahan herba boleh dipalsukan ker? Ya..kalau ahkak jawab memang boleh. Tapi ahkak tak tahu bagaimana caranya...cuma berfikir dengan logik sendiri la. Kapsul memang sama tapi isinya yang palsu.

Okey...korang-korang yang menggiler nak kuruskan badan ni...memanglah akan mencari produk apapun untuk turunkan berat. Samalah dengan ahkak. Tapi ahkak...mencari produk tu yang sama serta harga lagi murah. Bukan jenama.

BAGI RUANG LA UNTUK CUSTOMER MEMILIH...

Hello..uolsss nak repacking suka ati korang la. Ahkak tak ganggu korang la. Tapi sebagai pengguna bijak..seharusnya tahu memilih. Jika jamu tersebut adalah sama dengan yang dijual mahal...why not kita tak nak beli yang murah kan. Lagipun hasil yang sama. Sebabnya produk yang sama. Bezanya sudah direpacking dan harga pun lain.

Jika korang jenis yang suka google pasal jamu ni...pasti korang akan dapat infonya. Ya...memang dari negara jiran Indonesia. Jadi tidak perlu la, korang UP dengan mengatakan orang yang jual kapsul jamu yang sama ni tanpa label botol adalah FAKE atau TIRUAN. Ekceli itu adalah botol original dari negara jiran. 

Ahkak jual murah korang nak marah...suka hati korang la. Kalau rasa ahkak SALAH dengan meletakkan harga murah..kenapa tak saman aje? Oh..ahkak tau kenapa..sebabnya..produk uols tak berdaftar dengan KKM kan. Kalau berdaftar, harga mestilah seragam dan tentulah seller tak letak harga sesuka hati. (siapa nak terasa..suka ati korang la) nak serang-serang bagai konon... tu la cara korang berniaga. CARA KOTOR!!! Tak nak orang lain maju...nak diri sendiri yang maju...

Ahkak baru UP status dekat FB pasal dropship..ada manusia yang terus block ahkak konon. Hello la... u nak kaya sengsorang tu hal u..tapi jangan la kulikan orang cari customer untuk u and u curi customer orang. Ingat tu..mungkin sekarang korang bangga berada di atas sebab pendapatan ribu riban..tapi ingat hasil tu dari susah payah orang lain yang promosi produk tu sampai ada yang beli. 

Buat korang yang suka jadi penyiasat tak bergaji tu...sampai sanggup kol ahkak..or sms ahkak tanya berapa ahkak jual jamu tu...tenkiu la yunk...mudah-mudahan la rezeki korang tu berkat. 

Ahkak tak burukkan memana produk jamu...itu pilihan individu sendiri... tiada yang memaksa untuk membeli produk ini dan tiada juga yang melarang korang membeli produk itu.

Sekian... untuk yang terasa...sila-silalah pujuk hati sendiri...(atau nak buat group segala?) hahaha..ahkak tak nampak tapi Allah SWT nampak.

YANG NAK ORDER SECRET SLIMMING
wassap aje 0165842073

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...