Chess - Belog Kak Gojes

Latest

PERSONAL/LIFESTYLE/FOOD/ENTERTAINMENT/TIPS/NOVEL

BANNER 728X90

31 Januari 2014

Chess









Assalamualaikum dan salam sejahtera

chess adalah permainan menggunakan akal pada ahkak. Yerlah...memang la ahkak bukan hebat sangat dengan game ni. 
Paling ahkak tidak gemar bila pihak lawan adalah lelaki dan ahkak sudah tanam mindset 'kalah'...kurang yakin dan pengalaman kalah pada lelaki yang buat ahkak fikir macam tu. Dan akhirnya...kalah. 
Sesiapa pun sedih bila kalah..walaupun cuma pertarungan biasa. Tapi kalau lawan dengan wanita...rasa 'akan kalah' tu tiada.

Tahun lalu ahkak wakil kontinjen ahkak untuk indoor games chess. Kalau ikutkan, ramai lagi layak tapi masing-masing dengan komitmen kerja...lalu ahkak yg disorong.3 lelaki 1 wanita.

okey...sampai masa pertandingan ingatkan tiada peserta wanita...nasib baik ada. Semuanya ada 4 kumpulan termasuk kumpulan ahkak. kena jumpa semua 3 group. 
Untuk dua kumpulan,ahkak jumpa wanita...dan menang. Tapi last group tiada wanita,mau tidak mahu kena lawan juga.

Bezanya...kalau selalu aku lawan dengan lelaki mesti dalam hati kata kalah. Tapi kali ni tidak sebabnya lelaki ni cakap besar 
" asyik jumpa pempuan aje...tiada fight la" 

Oleh sebab dia yakin sangat..maka ahkak berjuang hingga titisan peluh terakhir...cewwah...guna akal dan pertahankan diri saja. Akhirnya...checkmate
!.. Ahkak yang menang...

pengajarannya jangan suka cakap besar...rendahkan kemampuan orang..tengokkan malu sendiri..bila  pempuan dah kalahkan awak....
hihi..tu kisah chess ahkak...
sekian dulu

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...