Hotel berhantu di Sabah - Belog Kak Gojes

Latest

PERSONAL/LIFESTYLE/FOOD/ENTERTAINMENT/TIPS/NOVEL

BANNER 728X90

17 November 2011

Hotel berhantu di Sabah

Sebut aje H.A.N.T.U...ada juga orang seram. Ada juga yang akan  Aku kata.."eleh..hantu mana wujud..wat pa takut..." selamba aje erk kau cakap begitu.Karang kau jumpa depan-depan baru padan muka kau...

Ni entri pasal hantu...semalam baru habis mengikuti program Bengkel Penyimpanan Rekod dan Fail anjuran INSAN di Wisma Muis.  Ada seorang rakan sekursus tu asalnya dari Lahad Datu. Perempuan. Sudah berkahwin pun. Dia kecoh bercerita..."eh kak...kakak tidur mana? Aku tidur hotel Yaho...tapi ada kakak yang satu tu dia bagitau ada perempuan mati bunuh diri dibangunan tu. Nah, terus aku nda dapat tidur semalaman, siap telefon laki sampai pagi." Aku tanya la "Jadi?...ada la yang kacau kau semalam?" aku mengusik aje. "Ish..tiada la, tapi aku takut. Lakiku datang dari Lahad Datu ikut last flight petang semalam...Jadi ada sudah kawanku.."terang si kawan ni dengan riang. Sekali sibuk bercerita...kakak yang depan aku tu tanya "Yang kau tinggal mana dayang?" Lalu aku jawab "Tang Dynasty"..ha...sana la dorang buka cerita hotel tempat aku tinggal tu pun ada hantu. Mati la...,tapi nasib baik aku check out pada hari terakhir kursus...ngeheheheh..

Sebenarnya kalau tengok movie hantu aku berani juga...walaupun terlepas juga jeritan terkejut...menutup juga mata pada adegan-adegan tertentu...tapi semangat masih kuat untuk habiskan ceritanya. Tapi kalau sudah masuk bab tinggal sorang-sorang di satu tempat yang bukan tempat kebiasaan kita..memang la kau naik seram...tak gitu?

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...