Melankolik BULAN MADU - Belog Kak Gojes

Latest

PERSONAL/LIFESTYLE/FOOD/ENTERTAINMENT/TIPS/NOVEL

BANNER 728X90

09 April 2011

Melankolik BULAN MADU

Tadi layan drama Melankolik Bulan Madu lakonan Akasha dengan Natasha Hudson di ASTRO PRIMA...Memula rasa binggung tengok drama ni..lepas tu last-last baru aku faham...sebenarnya otak aku berfikir masa tengok drama ni...sangkaan memula rupanya benar. Yang Nadia (Natasha Hudson) ni sudah jadi hantu. Tapi yang buat aku rasa was-was..adakah hantu masa siang?hohoho...si Akasha ni pulak hilang ingatan jadi dia jatuh cinta balik dengan Nadia tanpa ingat yang Nadia itu adalah isteri dia....Berkali-kali juga aku ragu, kejap kata Nadia jadi hantu kejap tidak...sebab mengharapkan happy ending kisah ni. (^_^) tapi yang jadi adalah sebaliknya...cisssssssssssss....


Banyak juga pengajaran dari drama ni...antaranya kalau orang memandu kereta sila jangan ganggu. Ni perangai watak yang menolong Natasha dan Akasha semasa kereta dorang rosak waktu perjalanan berbulan madu. Menolong sudah satu sikap yang baik..tapi yang tidak baiknya bila teman wanita si pemandu ni kaki cemburu (ops..tengok kaki...kaki cemburu..ngeheheh...gurau) lepas tu marah-marah depan orang..tak malu betul sampai berlaku kemalangan dan menyebabkan kisah sedih diakhir cerita! Demmit...Lepas tu yang terlibat dengan kemalangan tu pulak atau yang menyaksikan kemalangan tu pulak melarikan diri. Bodoh...ketulahan la kau sana. setianya dalam percintaan...persahabatan...

Kesimpulannya...memang memeningkan kalau tidak tengok betul-betul. Tapi rasa kesal bila tengok dari mula sampai habis..sebab bukannya happy ending!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...