Penunggu Gunung Raya - Belog Kak Gojes

Latest

PERSONAL/LIFESTYLE/FOOD/ENTERTAINMENT/TIPS/NOVEL

BANNER 728X90

15 April 2010

Penunggu Gunung Raya

Malam Jumaat...Memang aku ternanti-nanti setiap malam jumaat sejak akhir-akhir ini..tapi ini bukan yang macam iklan MJ(Malam Jumaat)...ini pasal Penunggu Gunung Raya yang disiarkan setiap hari Khamis jam 930 malam..Dari episod satu aku belum ketinggalan lagi ini. Drama ini memang best...seram..dan rasa ingin tahu aku semakin berkobar-kobar untuk terus setia pada drama ini.

Sakit hati dengan watak Sumun yang bertuhankan syaitan. Adegan dia kerat lidah Omar tu yang buat aku benci sangat. Kesian pada Omar. Namun malam ini aku marah pada Omar sebab mengkhianati saudara-saudarnya sendiri demi kepentingan diri!!!Padan muka kena kerat lidah. Jahat sungguh!

Apapun pada pendapat aku drama ini memang memberi kesan di hati aku. Bila masa takut..aku rasakan ketakutan itu sampai terbawa-bawa ke tidur. Kesian bila suami Intan di kelar lehernya...Marah pada Azam yang keras kepala. Meluat dengan Maz yang sanggup tidur dengan Datuk. Benci dan geram pada watak orang kampung yang masih jahil tentang agama. Dengar kata manusia yang berjiwakan syaitan!!!SUMUN...
Okey la aku kena tunggu lagi seminggu untuk tengok episod seterusnya.

8 ulasan:

  1. stop tengok penunggu gunung raya sbb rasa citer tuh xseram sgt.
    ble bc awak tulis mcm seram pulak.
    haha.
    tp tgk xseram pun.bosan ada la.
    =.=''

    BalasPadam
  2. cerite tuh kelakar la..betol x tipu..I suke tgk cerite tuh sebab cam lawak je.hahahaha

    BalasPadam
  3. Fyra Ruslan: huhu...tak semua org suka benda yg sama..hihi...sy rasa seram sebab tengok dgn penuh perasaan kut...

    mIsH IeRA cIK irAh : ha ah...lain org lain la pendapatnya..kan...kejap rasa kelakar...kejap rasa seram..kejap rasa benci...kejap rasa marah...macam2...itu yg sy rasa tengok drama ni

    BalasPadam
  4. tak sangka upenye omar adalah org yg kerat leher husband Intan tu kan..sbb i suspect wallet yg intan jumpe tu wallet husband die.
    yep..today i hate Omar...citer tu maybe tak bpe seram, tp ngeri..amat mengerikan..kekadg i pun terbayang2

    BalasPadam
  5. tak tgk cerita ni. seram. takut. hehe :D

    BalasPadam
  6. ::Nur Fazlyna Marlyssa::

    ha ah tu la...jadi sangka suami dia tak mati..hihi

    Amirah Rashid

    tengok WWF la..ganazzzz

    BalasPadam
  7. bilet tak berapa tgk citer ne.
    memang suka seram, tapi bilet tak faham jalan cerita dia. hehe

    BalasPadam
  8. suka tengok 1st n 2nd episode jek lepas tu mcm dah kelakar sangat

    BalasPadam

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...