Exam...Exam... - Belog Kak Gojes

Latest

PERSONAL/LIFESTYLE/FOOD/ENTERTAINMENT/TIPS/NOVEL

BANNER 728X90

13 Disember 2009

Exam...Exam...

SPM?STPM?...hihihi..aku bukan ikut exam tu, tapi exam utk Insurans. Kali ni masuk kali ke2 aku ikut exam insurans ni, 1st dulu mestilah gagal klu nda mn aku ikut exam ni lagi kan. Ikut stori ni history aku ni bukanlah jenis yg petah bercakap mcm abg²+akak² deejay tu...(sbb apa yg aku dpt kasi nilai urg yg jadik ejen Insurans ni mesti bijak berkata²) karang ko bercakap pastu urg tu potong sket ko dah gabra...ha terjual la insurans ko tu. Tp aku ckp betul, ni mo sharekan pengalaman ambik insurans ni. Aku dulu stat keja dgn Taman² Sabah ni tahun 2003. Pastu kwn sekrja aku jual insurans ngan aku. Masa tu aku ni budak perempuan ingusan lagik.(tp teda la ingus meleleh² time p keja)
korang tau time kawan kasi terang pasal itu insurans aku cuma men angguk + iya +tidak= x peduli apa yg aku ambik dan apa kebaikan insurans tu. Sehinggalah bbrpa tahun kemudian kwn ajak'berkenalan' dgn insurans ni. Ekceli aku tak minat bab² insurans ni spt aku minat baca Novel...tp ntah, aku pun cuba mengenali benda ni. Klu sblm ni aku mengandaikan insurans ni 'yg penting ko beli, nt klu apa² jadik ada bayaran' gtu la pemikiran aku. sot kan.
di pendekkan...Insurans tu sebenarnya bukan setakat utk kita men beli aje pastu bayar premium buln8 hingga matang...tapi sebenarnya ianya satu cara kita simpan wang.Ha..tu dia...maka dngan itu aku pun membeli lagi satu insurans utk anak gadis aku. Mr.D plak beli utk anak lelaki dia...(anakku anak dia jugak)

pesanan aku: klu korang² d luar sana tak tau apa itu insurans. Belajarla berkenalan dgnnya...bagus bah!..heheh

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...